27 november 2010, Sinterklaasmiddag
Gelukkig had Sinterklaas de leden van Jong Nederland America ook dit jaar weer niet vergeten. Op zaterdagmiddag 27 november kwam hij namelijk gewoon weer naar Blokhut ‘s ThoÍs. En maar goed ook, want De Snoepertjes en De Vlaegels zaten er erg op te wachten. De Vlaegels hadden zelfs allemaal kunstjes bedacht om die aan Sinterklaas en zijn pieten te laten zien. Iedereen mocht wel even naar voren komen en zelfs de Sint een handje geven.

Marcel Geurts mocht de staf van Sinterklaas de hele tijd vasthouden, een heel belangrijke taak die hij dan ook heel serieus nam. Helaas kon de Sint niet heel erg lang blijven, want hij moest ook nog naar de voetbalclub, maar het was wel gezellig (met die gekke pieten er bij enzo...) en leuk natuurlijk. Dat blijkt ook uit de foto's die genomen zijn. Bekijk die maar eens hier.


10 november 2010, Sint Maarten
Ook dit jaar kwam Sint Maarten weer naar America op 10 november. Eerst mochten de kinderen van 17.30 tot 18.15 uur langs de deuren gaan om wat lekkers bij elkaar te zingen, daarna was de lampionnenwedstrijd bij Blokhut ‘s ThoÍs van Jong Nederland America. Nadat de jury klaar was met jureren (en dat duurde dit jaar lang, want er waren heel veel lampionnen te bekijken) ging de stoet kinderen achter St. Maarten en zijn ridders aan in de richting van de troshoop aan de Slikweg. Daar werd het verhaal van St. Maarten verteld en werd de troshoop aangestoken door de ridders. Aansluitend werd de prijsuitreiking van de lampionnenwedstrijd verricht. De uitslag vind je hieronder. Foto's van Sint Maarten 2010 vind je hier.

Groep 1 + 2     Groep 5 + 6  
1e prijs: Mieke van Doremaele Schaap   1e prijs: Joey Peeraer Bij
2e prijs: Lars van Heijster Paddestoel   2e prijs: Inez v.d. Homberg Schaap
3e prijs: Mirthe Peeters K3   3e prijs: Sill v.d. Homberg Vliegtuig

Groep 3 + 4
   
Groep 7 + 8
 
1e prijs: Jim Teegelbeckers Kabouter   1e prijs: Jeroen Kessels Vleermuis
2e prijs: Martijn Schleibach Rups   2e prijs: Femke Peeters Uil
3e prijs: Lynn Schurink Prinses   3e prijs: Jin Yun Kleuskens Kruisspin

 


23 oktober 2010, Snoeidag Kerkbos
In januari van dit jaar hebben we een start gemaakt met het snoeien van de Kerkbos. Zaterdag 23 oktober zijn we verder gegaan met waar we waren gebleven. Het werd weer een ochtend van hakken, zagen en knippen. Om 9.30 uur kwamen we bij elkaar aan het begin van de Kerkbosweg. We kregen eerst wat instructies van boswachter Peter Joosten van het IKL. Die heeft ons precies uitgelegd wat we mochten omzagen enzo en wat we absoluut niet mochten doen. Toen gingen we in 4 groepjes aan de slag. Tussendoor kregen we warme chocomel met slagroom. Dat ging er wel in. Na een ochtend hard werken kregen we als afsluiting soep met een broodje knak. En omdat iedereen zo goed haar best hadden gedaan kregen we ook nog een snoepzak en chips. Het was een kei ruige activiteit die we zeker nog eens vaker gaan doen. Uiteraard zijn er ook foto's gemaakt van deze snoeidag, bekijk ze maar eens hier.


15 oktober 2010, Film van de Rambo's
Op kamp hebben de Rambo's samen met hun leiders een geweldige film gemaakt, genaamd Rambo 5: Fist of metal. Door de montage door hun leider Nick van der Ligt zijn er nog wat extraatjes aan de film toegevoegd.

Na de spectaculaire premiŤre is de film klaar om aan het grote publiek getoond te worden. Wil jij zien wat het resultaat is geworden en wie er uiteindelijk gaat overwinnen?
Ga er dan eens goed voor zitten en klik dan hier.
 


10 oktober 2010, Outdoordag Swalmen
The Pink Ladies hebben dit jaar voor de eerste keer deelgenomen aan de Outdoordag. Ze hebben zich daar de hele dag vol gegeven. Zij hebben een leuke dag gehad! Activiteiten die bij de Outdoordag horen zijn mountainbiken, paal klimmen en door Fort Inca gaan. Verder hebben hebben The Pink Ladies een laagteparcours gedaan, en gesurvivald boven het water. Wil je zien hoe goed hen dit allemaal afging, klik dan hier.


10 oktober 2010, Vlooienmarkt
Zoals ieder jaar werd er na een dag ophalen van vlooien en mooi uitstallen van die vlooien weer volop verkocht op zondag 10 oktober. Er waren weer ontzettend veel bezoekers die op hun beurt veel vlooien weer mee naar huis namen. Jong Nederland America dankt alle mensen die hun oude spullen hebben aangeboden maar vooral ook de mensen die deze spullen weer gekocht hebben.

Dankzij deze inkomsten kunnen we weer een jaar zorg dragen voor geweldige activiteiten voor onze jeugdleden. Daarvoor onze dank! Wil je zien hoe het er in dat weekend aan toe ging?
Klik dan hier voor foto's.


13 september 2010, Foto's seizoensopeningsdag
De seizoensopeningsdag zit er weer op. Er waren 58 kinderen. Uiteraard zagen we ook veel jeugdleden in hun rode shirt rondlopen. Er waren 3 groepsspellen namelijk; tjoekbal, emmerbal en eilandtrefbal. De kinderen hielpen elkaar goed bij de spellen.

Er was ook een creatief opdracht. Deze bestond uit het versieren van een motor of een vlinder. Voor foto's klik hier.
 


13 september 2010, Start seizoen
Vanaf maandag 13 september beginnen alle groepen weer met groepdraaien.
Bij een aantal groepen zijn er wat wijzigingen geweest in dag en tijdstip waarop er groep gedraaid gaat worden. Dus klik hier om te zien wanneer jij groep hebt.
Bij de eerste groepsbijeenkomst krijgen alle jeugdleden een informatieboekje met daarin veel informatie over Jong Nederland America voor het seizoen 2010-2011.

Ben je nog niet bij Jong Nederland America?  Dan is dit hťt moment om erbij te komen.  Tot januari 2011 is het lidmaatschap namelijk gratis! Klik hier om te zien wanneer alle groepen het komend seizoen groep hebben.


11 september 2010, Seizoensopeningsdag
Op de eerste zaterdag nadat de scholen weer zijn begonnen start Jong Nederland America altijd haar seizoen, Dit jaar is dat op zaterdag 11 september. De Seizoensopeningsdag is start van het nieuwe seizoen voor de leden, maar vooral ook de kinderen die (nog) niet bij Jong Nederland America zijn mogen deze dag gewoon meedoen. Dan kunnen ze eens kijken of het wel leuk is daar.
Om de twee jaar wordt er een Jeugdzeskamp georganiseerd, de andere jaren doen we andere Jong Nederland spellen en dat is ieder jaar weer anders. Wat wel altijd is, is dat het altijd leuk, ruig en spectaculair is. Wat we precies gaan doen, dat verraden we natuurlijk nog niet, dat zul je wel zien als jij er bentÖ
Van tevoren aanmelden is niet nodig. Zorg gewoon dat je tussen 12.30 en 13.00 uur bij de Blokhut bent. Rond 16.15 uur wordt de middag afgesloten.


11 augustus 2010, Kamp Bakel - Meer foto's en video's
Ondertussen komen er bij de redactie van deze site nog foto's binnen van het Kamp in Bakel. Thea en Marij hadden nog heel wat foto's. Ondertussen hebben we ook filmpjes op YouTube gezet, zodat we ook wat meer bewegende beelden zien vanuit Bakel. Kijk en geniet, zullen we maar zeggen.

Foto's:
07-08-10, Kamp Bakel, Foto's Marij
07-08-10, Kamp Bakel, Foto's Thea
07-08-10, kamp Bakel, Groepsfoto's

Filmpjes:
The making of... Rambo 99
Snoepertjes barbecueŽn Marshmallows
Vette Haas op kamp


7 augustus 2010, Kamp bakel - Ze zijn terug...
Het Grote Zomerkamp 2010 zit er alweer op. Jammer hŤ, maar niet getreurd, we hebben de foto's nog, zullen we maar zeggen.

De kampweek vloog voorbij. We hebben heel veel ruige dingen beleefd en nog veel meer ruige spellen gedaan. We noemen er een paar op: Bosgolf, Friet van Lei eten, Stormbaan rennen, Zeskamp, Helm maken, Vette Haas, Pizza maken, bakken en eten, Levend Ganzenbord, Touwparcours, Mega Pannenkoek maken, Bibberzwemmen, Ochtendcross, Puzzelen, Oudermiddag, Corveedienst, Dropping, Ballontikkertje, Primitief koken, Dauwtrappen, Verjaardag vieren, Opmaken, Snoeproulette, Bordspellen, BarbecueŽn, Kampvuurtje, Autoduwen en nog veel meer...

Maar na een weekje moest toch weer alles opgeruimd worden om daarna huiswaarts te keren. Bij de prijsuitreiking van de Inspectie mochten The Pink Ladies als eerste naar voren komen om iets lekkers uit te zoeken, zij behaalde een gemiddelde score van 8,8 en dat is heel erg goed. Trouwens, alle groepen haalde een dikke voldoende voor inspectie. Een applausje waard!

En nu moeten we 48 weken wachten tot het volgende kamp, dat lijkt lang, maar dat is minder dan een jaar.
In 2011 gaan we namelijk van 16 t/m 23 juli naar Waalre op kamp. Schrijf dat maar alvast op in jullie agenda.

De leiding maakte veel foto's van het kamp deze zijn te bekijken via de fotopagina.
Hieronder de foto's en een filmpje die gemaakt van m.n. de tweede helft van de week.
Later volgen er nog meer...

Foto's:
07-08-10 Kamp Bakel, Foto's Shanna
07-08-10 Kamp Bakel, Foto's Mieke
07-08-10 Kamp Bakel, Foto's Jos (hele week)
07-08-10 Kamp Bakel, Foto's Patty (hele week)
07-08-10 Kmap Bakel, Terugkomst in America

Filmpje:
Rollende Pink Ladies in het bos
 


4 augustus 2010, Kamp Bakel - Foto's vanuit Bakel
De eerste helft van de kampweek zit er voor de meesten alweer op. En er is al van alles beleefd in Bakel. Na de fietstocht naar Bakel werd het kampterrein opgebouwd. Dat betekent o.a. de tent opbouwen, een tafel sjorren en een eigen "territorium" maken. De tent moet ingericht worden en alles moet ook nog eens schoon zijn voordat de inspectie langs komt. En dat alles is gelukt.

Iedere groep heeft een eigen programma, maar er is ook een gezamenlijk programma. Het gaat te ver om alles te noemen wat er allemaal al gebeurd is, maar enkele hoogtepunten waren toch wel voor een aantal groepen een bezoekje aan BillyBird Park Hemelrijk in Volkel, de gezamenlijke Speurtocht in en rond Bakel en het Bosspel.

Ondertussen zijn dus ook De Snoepertjes en Vleagels aangekomen in op de legerbasis. Zij hadden er een geweldige rit opzitten in de legerauto en moesten daarna natuurlijk ook hun kampterrein opbouwen. Van de avondinspectie kregen zij een 9. Dat zegt voldoende. Overigens... alle groepen hebben 't netjes op orde. Het kampterrein ligt er keurig bij. Er zijn nog geen onvoldoendes gescoord.

Enkele leiders hebben van de eerste dagen foto's gemaakt, welke nu te bekijken zijn via Mijnalbum.nl. Linkjes hiervan vind je hieronder en via de fotopagina. Ook zijn er twee leuke filmpjes gemaakt die wij u niet willen onthouden...
Later meer foto's natuurlijk.

Foto's:
03-08-10 Kamp Bakel, Het Kampterrein
03-08-10 Kamp Bakel, Foto's Thea
03-08-10 Kamp Bakel, Foto's Shanna
03-08-10 Kamp Bakel, Foto's Mieke

Filmpjes:
De Rambo's Headbangen in auto
The Pink Ladies - Touwparcours Hemelrijk


3 augustus 2010, Kamp Bakel - Ook Snoepertjes en Vleagels zijn vertrokken
Geheel in stijl zijn de jongste Jong Nederlanders ook vertrokken naar de legerbasis in Bakel. Zij zijn nu ook begonnen aan hun kamp. Voor sommige van hun is het hun eerste kamp. Voor hen is het natuurlijk extra spannend.

Het kamp begon in ieder geval erg ruig (en misschien een beetje eng), want een echt legerauto stond al te wachten op de 14 "militairen in spee" van Jong Nederland America. Deze legerauto stond klaar om ze naar Bakel te vervoeren. Iedereen had daar kei veel zin in, ook hun leiders. Ook kinderen die nog niet bij Jong Nederland zijn wilden wel mee, maar deze werden vakkundig uit de auto gehaald door hun ouders. Zij moeten nog even wachten...

Na het afscheid nemen konden de stoere mannen en vrouwen om klokslag 10.10 uur vertrekken voor hun kamp. De reis zal misschien niet al te comfortabel zijn geweest op de houten banken in de legerauto (weinig vering), maar ruig was het zeker. Van het vertrek zijn enkele foto's gemaakt die je hier kunt bekijken. Later volgen en meer foto's van het kamp op deze site.
 


31 juli 2010, Kamp Bakel 2010 - Ze zijn weg...
Sommige kijken er al een jaar lang naar uit en nu is het dan zo ver. Het Grote Zomerkamp van 2010 is begonnen. Op zaterdag 31 juli vertrokken de oudste groepen naar de kampplaats in Bakel. En dat begon al meteen met een tocht. Zouden ze de goede locatie Łberhaupt wel gaan vinden? Ja natuurlijk, want echte Jong Nederlander vinden altijd de weg!

Het kampterrein ligt op het voormalige voormalige munitiedepot van de Koninklijke Luchtmacht in Bakel. Daar staan zoals gewoonlijk weer een hoop leuke activiteiten op het programma. Alles in teken van het leger natuurlijk, Mission Bakel!!!

Op vrijdagavond 30 juli werd de vrachtwagen geladen met de benodigde spullen en de bagage van iedereen, zodat we op zaterdag gerust konden vertrekken naar de legerbasis. De Death Rabbits en Banditaís & Co (voorheen JNR-Girls) sluiten later aan bij het grote kamp. De Death Rabbits gaan twee nachten naar het Zuid-Limburgse Vijlen en Bandita's &Co gaan naar Boekel waar ze eerst een andere "mission" volbrengen.

Op dinsdag 3 augustus gaan De Snoepertjes en De Vleagels aan hun missie in Bakel. Zij zullen dan op gepaste wijze naar het kampterrein gebracht worden. 's Avonds zijn de overige leiders uitgenodigd de kampgangers te bewonderen in Bakel.

Op woensdag 4 augustus kunnen papaís, mamaís , broertjes, zusjes, opaís, omaís vrienden en bekenden een bezoekje komen brengen tijdens de oudermiddag. Die is van 14.00 tot 16.00 uur. Bekijk de routeomschrijving.

Op zaterdag 7 augustus keren de mannen en vrouwen weer terug naar het veilige thuishonk. De jongste groepen worden rond 12:00 uur terug verwacht bij de blokhut. De oudste groepen die met de fiets zijn worden omstreeks 13:00 uur terug verwacht.
Vanaf 12:00 uur kan de bagage opgehaald worden bij de blokhut.

Foto's van het inladen van de bagage op vrijdag en het vertrek op zaterdag zijn hieronder al te bekijken via Mijnalbum.nl.

Fotoalbums Kamp Bakel 2010:
30-07-10, Vrijdag
31-07-10, Zaterdag
03-08-10, Dinsdag


28 juni 2010, EHBO Instructieles
Jong Nederland America vindt het belangrijk dat de vrijwilligers goed opgeleid zijn. Zo hebben meerdere leiders o.a. het BHV- en EHBO-diploma gehaald. Op maandag 28 juni, vlak voor de kampen, is er in onze blokhut nog een EHBO Instructieles gegeven om de meest voorkomende ongelukjes eens te bekijken, denk daarbij aan wonden, kneuzingen, verstuikingen, botbreuken, brandwonden, bloedneuzen, verslikking, oogletsel, koude- en warmteletsel, bewusteloosheid en nog tal van andere kleine ongevallen.

Maar het bleef niet alleen bij kijken. Er moest ook wat gedaan worden. En dat was leuk. Monique van Asseldonk, Patty Schurink, Marij Weijs, John DaniŽls, Nick van der Ligt, Marco Hesp, Erik Roelofs, Peter Hesp, Thea DaniŽls, Shanna Haegens, Mieke Peeters, Sanne Vullings, Christel Tielen en Loes Weijs "slaagden" voor deze les. Iedereen had er weer veel van opgestoken. Nu maar hopen dat 't niet in de praktijk gebruikt hoeft te worden.
Kijk voor foto's van deze EHBO Instructieles hier.


16 juni 2010, Marco Hesp is Vrijwilliger van de week
Deze week heeft Jong Nederland Limburg Marco Hesp uitgeroepen tot Vrijwilliger van de week. Wil je lezen wat Jong Nederland Limburg te vertellen heeft over Marco klik dan hier.


13 juni 2010, Kampen komen er aan
Het einde van het seizoen komt er aan dus ook de kampen.
De kampen die komende zomer plaatsvinden zijn:
9-11 juli De Marsmannen in BelgiŽ
31 juli- 7 augustus Grote Zomerkamp in Bakel (voor verdere informatie klik hier)
21 - 28 augustus Kamp KlÓÍvere Jokers in Comblain-au-Pont (Belgische Ardennen)


11-12 juni 2010, Bivak De Snoepertjes
Vrijdagavond om 19.00 uur stonden alle Snoepertjes met volle tassen bij de blokhut van Jong Nederland, want daar hadden we een geslaagd bivak. Nadat diegene die ze gebracht hadden allemaal nog een knuffel en een kus hadden gekregen, zijn we begonnen met de tenten op te bouwen. Iedereen had er heel veel zin in. Voor de meeste was dit ook hun 1e bivak, dus ook wel een beetje spannend! Nadat iedereen een plekje in de tent had gevonden, zijn we een kampvuur gaan maken. Wat was het daar warm. De marshmallows gingen er wel in en het flesje drinken hadden we wel nodig tegen de dorst. Het was zo lekker warm dat de meeste lekker rond het vuur gingen zitten en gezellig met elkaar gingen kletsen. Roy en Bjorn zaten als 2 echte vrienden samen op een boomstronk te genieten van het vuurtje. Daarna was het tanden poetsen en naar bed. We hoorden dat jullie het nog erg gezellig hadden in de tent en nadat jullie allemaal tig keer naar de wc waren gelopen, was het uiteindelijk toch een keertje stil.
's Morgens vroeg Chantal aan Bjorn of hij nu wakker was.... nu dus wel! Maar ja, het was ondertussen ook al wel echt morgen, dus we mochten ook wel opstaan. Nadat we allemaal aangekleed en wel, de boterhammen hadden gegeten en gesmeerd voor de picknick zijn we de tassen gaan inpakken en de tenten gaan afbreken. Hopelijk heeft iedereen allemaal zijn eigen spullen in de tas zitten, want er lag overal van alles, of niet dames en heren?
Met z'n allen zijn we naar het Beukenhofje gelopen, waar we gespeeld en gegeten hebben, zodat we met een volle buik weer terug naar de blokhut konden lopen. Bij de blokhut hebben we lekker de spekjes van Fenna opgegeten door te gaan spekhappen. Met een vork en lepel hebben we de chips die Stijn had meegenomen opgegeten. Als we 6 gooiden mocht je zo veel mogelijk eten, de meeste hadden de buik nu echt vol!
Nog even hadden we een spelletje gedaan en toen werden de Snoepertjes weer opgehaald. Moe en wel!
Wij vonden het een heel leuk en geslaagd bivak. Tot zaterdag!
Groetjes Geert en Kim

P.s. Klik hier voor de foto's!


4-6 juni 2010, Bivak KliÍvere Jokers in Valkenburg
Afgelopen weekend reisden de KliÍvere Jokers af naar het zonnige Valkenburg. Nadat de tenten waren opgezet werden de eerste frikadellen op de BBQ gegooid. Een goede bodem voor het stappen in Valkenburg. Onder aan de Cauberg was het gezellig tot in de late uurtjes. Voor ís morgens hoefden we geen wekker te zetten. Enerzijds omdat Jegor niet weet hoe hij zijn alarmen op zín telefoon moet uitzetten en anderzijds omdat we wegsmolten door de bloedhete zon.
Na ít ontbijt zijn we eerst relaxed gaan rodelen om vervolgens te mountainbiken in de grotten. Het tempo zat er lekker in. Voor sommigen zelfs teÖ zodat we elkaar nog wel eens kwijt waren of dat we ineens de rest van de groep in tegengestelde richting tegen kwamen!
Weer boven de grond gekomen zijn we nog gaan zwemmen. Nou ja, er werd meer gekeken dan gezwommen.
Je zou denken dat na zoín dag inspanning de jongetjes wel honger zouden hebben, maar de BBQ ging maar moeizaam leeg. Nee, liever scoren ze ís avonds nog een hamburger of broodje gyros bij het stappen.
Al met al hebben we weer een schŰn bivak gehad.
Wat komend seizoen betreft: i.v.m. de sporters van onze groep gaan we in het nieuwe seizoen voortaan op woensdag groep draaien.


29-30 mei 2010, Provinciaal Junioren Toernooi in Melick
Jong Nederland America werd dit jaar vertegenwoordigd door The Pink Ladies.
Na 2 dagen strijden en de beste kanten van zichzelf te hebben laten zien in sport & spel, creatief en buitenleven lukte het hen om de 5e plaats te bemachtigen. Een geweldig goed resultaat bij een eerste keer Provinciaal Juniorentoernooi. Dat belooft wat voor volgend jaar! Kei goed gedaan gedaan, ladies.

Voor de verdere uitslag klik hier.

Voor foto's van Jong Nederland Limburg klik hier en voor foto's van Jong Nederland Melick klik hier.


21-22 mei  2010, Bivak De Vleagels in America
De Vleagels zijn vrijdag 21 en zaterdag 22 mei op bivak geweest in America op de Nieuwe Peeldijk. De afstand was te doen dus zijn we daar met de fiets naar toe gegaan. Daar aangekomen hebben we natuurlijk eerst met zín allen de tent opgezet. Daar kregen we toch wel wat honger van! We hebben de barbecue aangezet en zijn lekker gaan eten. Na het eten hebben we leuke spelletjes gedaan zoals trefbal. En toen was het toch bedtijd.
ís Morgens om 06.00 uur vonden we dat we wel weer genoeg hadden geslapen en waren we klaar voor een nieuwe bivakdag. Na een lekker ontbijtje en de tent opruimen zijn we naar Klein Zwitserland gegaan en hebben daar de hele dag kunnen spelen en peddelen in het zwembad. Ook waren er leuke activiteiten te doen zoals bootjes maken van allerlei materialen. En uiteraard kon je er daarna ook heerlijk mee in het zwembad mee spelen. Na het vroeg ontwaken en een lange dag alles geven vielen we dan ook heerlijk in slaap in de auto en droomden we over alles wat we in ons eerste bivak als Vleagels hadden meegemaakt. Nu dus op naar het kamp, want dat beloofd ook kei gezellig te worden. Om te zien wat we tijdens ons bivak allemaal hebben gedaan klik dan hier voor de foto's.


8-9 mei 2010, Junioren Jongens Districts Toernooi in Meterik
De Rambo's hebben bij dit toernooi de beste kanten van zichzelf laten zien.
Vol overgave werd een vlot vele meters ver verplaatst. Ook al moesten de mannen hiervoor een nat pak oplopen. Als echte Rambo's baggerden ze door het water.
Mede dankzij de grote afstand die ze wisten te overbruggen op (oftewel meer naast) dat vlot werden ze uiteindelijk 3e.
De Rambo's wisten zich daarmee te kwalificeren voor het Provinciaal Juniorentoernooi op 29 en 30 mei in Melick. Proficiat mannen en zet hem op bij het Provinciaal!
Voor foto's klik hier.


23 april 2010, Jubilarissen
In de jaarvergadering werden dit jaar 2 jubilarissen gehuldigd, namelijk

Wim van der Sterren en Rieki van Doremaele.

Beiden zijn 25 jaar lid van de club en kregen ter gelegenheid van dit jubileum een speciaal gemaakte klok met JNA-logo en ingestoken een aantal foto's uit hun JNA-verleden.

Wim kreeg naast de klok een bierpakket maar ook zijn felbegeerde eigen unieke Jong Nederland trui. Hij kan in ieder geval zeggen dat hij een collectors item heeft!

Rieki kon helaas niet bij de jaarvergadering zelf aanwezig zijn maar werd op een later tijdstip uiteraard ook in het zonnetje gezet.

Wim en Rieki, proficiat en bedankt voor jullie inzet!


17 april 2010, Plaatsen duiker in sloot
Eindelijk was het vandaag zo ver.
De duiker kon in de sloot geplaatst worden.

Eerst werd de sloot verder uitgegraven. Vervolgens werd de oude duiker eruit gehaald.
De nieuwe buizen werden er in gelegd, waarna de sloot verder "dichtgegooid" kon worden.
Daarmee houdt het voor nu even op. Maar over een tijdje (als de zand ingeklonken is) kan de bestrating aangebracht worden.

De veiligheid rondom de blokhut is daarmee verbeterd maar zeker ook de parkeergelegenheid!


17-18 april 2010, Junioren Meisjes Districts Toernooi in Gennep
The Pink Ladies hebben meegedaan aan het Junioren Meisjes Districtstoernooi. Ze haalden verdeeld over 3 groepen, de 2e, 6e en 7e plaats en mochten daarmee alle 3 door naar het Provinciaal Toernooi in Melick op 29 en 30 mei.

Leidster Patty maakte heel wat leuke foto's, bekijk deze hier.
Voor meer foto's van dit toernooi kun je gaan naar de site van Jong Nederland Gennep.


 


16-18 april 2010, Bivak The Death Rabbits in Swolgen
Zoals gewoonlijk zijn we ZEER primitief in het Swolgense bos op bivak geweest.
We hebben jullie gedropt in de omgeving van Maaskantje zodat jullie op zoek konden gaan naar het frietkot voor de meterslange frikadellen.
Nadat jullie die "rooie" gevonden hadden zijn we lekker gaan barbecueŽn onder het genot van een fiks vuurtje.
Ook hebben we een nieuw spelletje uitgevonden "Loopgraven Rennen". Best lomp wah kells.
Wij vonden het weer een geslaagd weekendje hopelijk jullie ook!!

Voor foto's klik hier.


16-18 april 2010, Bivak Rambo's in Veulen
Hee Ramboís! Allemaal weer bijgekomen van het bivak? We kunnen wel stellen dat het een geslaagd bivak was, als echte Ramboís midden in het bos. Het begon eigenlijk vrijdagavond al met het bosspel waaruit bleek dat jullie ook in het donker van de een naar de andere kant van het bos konden zonder door de zoeker met zaklamp ontdekt te worden. Daarna volgde een traditioneel kampvuur met marshmallows, gitaar en kampvuur songs. Luc viel van de gezamenlijke blues zelfs achterover van de bank! Ook zaterdag was het weer een vol programma, een korte ochtendcross en daarna vogelhuisjes bouwen. Er zaten erg mooie creaties tussen, Daan heeft er bijv. een ware Rambo op geschilderd. Een imker kwam daarna voorbij, vooral de verse honing viel in de smaak. Daarna zijn we naar het oorlogsmuseum geweest waar jullie een leuke speurtocht hadden. Allebei de groepjes kwamen op het goede antwoord uit met als gevolg een lekker ijsje als traktatie. íS Avonds een goede BBQ en wederom kampvuur. Het tontelen ging jullie maar niet vervelen! Zondagmorgen nog een frikadel boven het vuur verwarmen, snel ontbijten, spullen opruimen en naar huis. Al met al een echt Rambo bivak!
Groetjes jullie bivakleiding: Rock, Roos en Schnitstie


28 maart 2010 Theaterbazaar in Haelen
Met 2 groepen, namelijk De Vleagels en De Coole Kikkers, naar Haelen voor de Theaterbazaar. Er waren die dag verschillende activiteiten te doen. De kinderen mochten o.a. proefjes doen bij Mad Science. Bijvoorbeeld uitzoeken hoe je een ei in de fles kon krijgen, hoe je zo veel mogelijk lucht in een zak kon krijgen, hoe je met rook een kaars uit kon blazen en nog veel meer. Verder mochten de kinderen een eigen regenboogbuis maken. Bij The Amazing Meezing Show kon er lekker meegezongen, gesprongen, getoverd, gebingood en moppen worden getapt. Het laatset onderdeel was het versieren van deuren naar de Vrijheid. Deze deuren naar de Vrijheid zouden op 5 mei verspreid door Roermond te zien zijn. Voor foto's klik hier of klik door naar de site van Jong Nederland Limburg.
 


8 maart 2010 Geboorte Pim
Vandaag is Pim geboren. Pim is de zoon van Mark en Dorohea van der Hulst.
Gefeliciteerd.


23 januari 2010, Gevonden voorwerpen
Afgelopen weekend hebben we de hele Blokhut weer een flink onder handen genomen. Daar vonden we nog verschillende kledingstukken en andere spullen (zoals bestek, etc.), die door het jaar heen zijn blijven liggen.

Deze spullen liggen in de bestuurskamer of hangen aan de kapstok van de Blokhut tot 20 maart. Daarna ruimen wij alles definitief op. Dus kijk nog even (eventueel met je ouders) heel goed, of er iets van jou tussen zit en neem 't weer in gebruik...

Klik op de foto om 'm beter te bekijken...
 


12 januari 2010, Carnavalbal in Blokhut ‘s ThoÍs
Op de vrijdag voor Carnaval is traditioneel het Carnavalbal voor de jeugd van America in de Blokhut ‘s ThoÍs van Jong Nederland America. Van 19.00 tot 21.30 uur wordt er altijd een gezellig (alcoholvrij) feestje gemaakt. Dus ook dit jaar.

Dee-Jay Peerkuh zorgde voor de nodige leuke carnavalsliedjes (en verzoekplaatjes), zodat er flink gehost kon worden. Ook wordt er altijd een verkiezing gehouden voor de "leukst verklede carnavalisten" in verschillende leeftijdscategorieŽn. Dit jaar waren dat: Janita Peeters, Jin Yun Kleuskens, Sem Kleuskens en Vincent Beelen.

Foto's van deze gezellige avond vind je hier.


17 januari 2010, Jeugdprins Frank I
We hebben (weer eens) een jeugdprins in ons midden en wel Frank I (van der Sterren). Frank is lid van de KliÍvere Jokers en is maar wat trots dat hij de nieuwe Jeugdprins van America is geworden. Zijn adjudant is Jelle van den Homberg. En samen met Jeugdprinses Tessa I (Peeters), haar adjudante Nicole Aarts, Vorst Rogier Klerkx de Dansmarietjes en de gehele Raad van Elf gaan zij er een geweldige carnaval van maken in 2010.

Carnavalsvrijdag komen zij vast ook naar onze blokhut om daar een gezellig feestje te bouwen. We kunnen Frank al eerder in actie zien en wel tijdens zijn receptie op zaterdag 30 januari. Die receptie begint om 20.11 uur. Dan gaan we dit prinselijk paar feliciteren.

Op de site van De TurftreiŽrs zijn foto's te zien van het uitkomen van Frank I & Tessa I.

 


16 januari 2010, Snoeidag in Kerkbos
Het Kerkbos in America heeft op zaterdag 16 januari een kleine metamorfose ondergaan door het toedoen van leden van Jong Nederland America. Ons was gevraagd een dagje te helpen snoeien. Door het woekeren van de onderbegroeiing in dit bos bestaat de kans dat we over een paar jaar het bos niet meer in kunnen om te wandelen of te spelen. En hier wilden wij wel een stokje voor steken. Samen met Peter Joosten van het IKL (stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg) gingen we aan de slag. Vele bomen gingen ten onder en mooie schuthopen van takken werden opgebouwd die zullen gaan dienen als dierenhotel.

Het groepje van Teun van der Sterren had trouwens de mooiste en de beste schuthoop gemaakt. Hij mocht dan ook ďde berenpootĒ in ontvangst nemen, een in hout gebrande voetafdruk van een beer. Besloten werd om deze op te hangen in Blokhut ‘s ThoÍs van Jong Nederland America ter herinnering aan deze bijzondere dag. Het was ook een geslaagde dag en iedereen was erg tevreden, zeker ook toen iedereen nog een snoepzak kreeg van De Dorpsraad. Na afloop werd er al voorzichtig een afspraak gemaakt voor een vervolg op deze dag, dus...

Er zijn veel foto's gemaakt, bekijk ze maar eens op deze fotopagina.
Lees ook dit persbericht.


15 januari 2010, Dropping
Ondertussen is iedereen alweer een beetje bijgekomen van de lekker koude Dropping naar Vierlingsbeek. Het was een hele trip. Eerst aan de opdrachten beginnen om te weten waar je naar toe moet en dan "stiefelen". Voor de ene groep wat makkelijker dan de andere misschien, maar ja. In het cafť aangekomen waar op de kinderen gewacht werd stond "lekkere" warme soep te wachten, behalve dan voor de Hippe Kippe. Die waren te laat, dus die hebben we moeten oppikken op de terugweg. Van The Dead Rabbits en Hippe Kippe hebben we geen opdrachtenblad terug gekregen, dus die vallen sowieso buiten de prijzen. We hebben hieronder de uitslagen voor jullie even op een rijtje gezet. Bekijk enkele foto's die van te voren geknipt zijn hier. Als jij ook foto's hebt geef dat dan door aan de webmaster.

Oudste groepen:
1e Ramboís
2e Pink Ladies 1
3e JNR-Girls
4e Pink Ladies 2
5e KliÍvere Jokers
6e The Dead Rabbits
7e De Hippe Kippe
Jongste groepen:
1e De Vleagels 2
2e De Vleagels 1
3e De Coole Kikkers 2
4e De Coole Kikkers 1

9 januari 2010, Theaterdag
Op 9 januari 2010 was de Theaterdag die georganiseerd werd door Jong Nederland America. Zo'n 190 kinderen met hun begeleiders kwamen naar Blokhut ‘s ThoÍs in America, waar ze kwamen kijken naar de Belgische Clown Rocky (www.clownrocky.be), die een geweldige show op het podium bracht met.

Clown Rock zong leuke liedjes (en iedereen mocht mee doen), hij kon toveren en hij haalde natuurlijk heel veel grapjes uit. Er zijn veel foto's en video's gemaakt van het optreden. Die zijn te bekijken via de site van Utopia.

Echt de moeite waard!
 


10 november 2009, Sint Maarten
Op 10 november werd Sint Maarten herdacht in America. En net als andere jaren hadden vele kinderen uit America prachtige lampions gemaakt om daarmee langs de deuren te gaan en om uiteraard mee te doen aan de lampionnenwedstrijd bij de blokhut van Jong Nederland in America. De deskundige jury had het er dan ook erg moeilijk mee om de allermooiste er uit te kiezen, want niet iedereen kan winnen. Op de foto staan de prijswinnaars van dit jaar. Hieronder de uitslag in de drie leeftijdscategorieŽn:

Groep 1 en 2:
1e plaats: Giel Hoeijmakers (clown)
2e plaats: Ted Janssen (ballon)
3e plaats: Janny Cuppen (vis)

Groep 3, 4 en 5:
1e plaats: Lin Kok (masker)
2e plaats: Olivia v.d. Sterren (inktvis)
3e plaats: Wouter v.d. Heijden (kikker)

Groep 6, 7 en 8:
1e plaats: Nena Moorrees (herfst)
2e plaats: Tessa v.d. Munckhof (papiermachť)
3e plaats: Nick Geurts (vliegtuig)

Allen van harte gefeliciteerd met jullie prijs namens Jong Nederland America.
Tot volgend jaar!


17 oktober, Leidersfeest
Eťn keer per jaar hebben de leiders van Jong Nederland America een activiteit zonder de kids, het Leidersfeest. En dit jaar stond er een Duits-avondje op het programma. Met de bus ging het leidersgilde (met aanhang) naar Bottrop, naar het Indoor Skicentrum aldaar. Daar stond allereerst een buffetmaaltijd op hun te wachten en daarna ging men aan de slag op de skipiste. Een aantal was natuurlijk al enigszins ervaren, maar er stonden er ook voor het eerst op de latten (of plank). De een met meer succes dan de ander moet gezegd worden. Niemand was te oud om iets te leren...

Om 22.00 uur ging de piste dicht, maar dat was geen probleem, want in dat zelfde skicentrum zat ook een discotheek, iets dat de organisatie van dit Leidersfeest natuurlijk wel wist. Hier ging dan ook iedereen uit zijn bol. Geef ze een badmutsje en ze zijn zoet. Het is dan ook laat geworden, daar in Duitsland. Gelukkig bleef onze buschauffeur (van ons hofvervoersbedrijf Sonnenmans Groepsvervoer) netjes op ons wachten. Hij had de bus al lekker warm gestookt, zodat de oogjes makkelijk sloten toen iedereen weer heelhuids arriveerde onder aan de berg. Het was een zeer geslaagd Leidersfeest.
Bekijk de foto's van dit Leidersfeest hier.


18-19 september, Eindbivak Wazelvotten
Als afsluiting van de groep hebben we een eindbivak gehouden. Nog ťťn keer hadden de leiders voor de votten een programma in elkaar gedraaid. Een programma waarin alle kwaliteiten van de dames gebruikt moesten worden.
Dat werd dus een weekend met (een onbekende) tent opbouwen, gedropt worden, kompas lezen, door het bos stiefelen, luisteren naar het fluitsignaal, daarin de Carrť herkennen, een rebus oplossen, weer verder stiefelen, uitgehongerd op de blokhut aankomen, het vuur opstoken, barbecueŽn, takken marshmallow klaarmaken met je zakmes, marshmallows verslinden, in een quiz je hints-, teken, praat en goktalent gebruiken, lang opblijven, uitslapen, uitgebreid ontbijten, een zelf ontworpen parcours afleggen met de Mini Ferrari van Marion en als afsluiting nog een aandenken (zonnekaartje) en survivalpakket ontvangen. Kortom weer veel gedaan in weer een te korte tijd. Maar het was in ieder geval kei gezellig. Voor foto's van dit eindbivak klik hier. En de votten die ontvingen nog een DVD met foto's met daarop een verslag van dit eindbivak. Een reŁniedatum is er ook al. Dus dames tot 19 oktober 2019!


12-13 september 2009, Niet te filmen - De Jeugd- en Grote Dorpszeskamp van America
Het was inderdaad weer niet te filmen, De Jeugd- en Grote Dorpszeskamp van America. De zeskampspellen Pirates of the Caribbean, Spongebob Squarepants, Flodder, Ciske de Rat, Tarzan, Lord of the Rings en The Good, The Bad & The Ugly (Rode Draad Spel) bij blokhut ‘s ThoÍs van Jong Nederland America, leverde ook dit jaar het beloofde spektakel. De ďacteursĒ (deelnemers) van deze films deden hun uiterste best op sportief gebied. Met spelelementen als kracht, snelheid, slimmigheid, ďsouplesseĒ, inzicht, moed, inzet, techniek en creativiteit kon men strijden om mooie prijzen maar vooral ook om de eer. De ďregisseursĒ (coaches) van de teams hadden het dan ook niet makkelijk om de beste teamopstelling te maken en om de juiste tactiek te kiezen. Uiteindelijk wist Half Um (familie Sikes) voor de vierde keer op rij te winnen. Een puike prestatie. Proficiat! Over twee jaar wil Half Um weer uitgedaagd worden tijdens De Grote Dorpszeskamp, dusÖ

Hieronder de volledige uitslag:
1. Half Um
2. Buurtvereniging Nieuwe Peeldijk/Hoebertweg
3. KliÍvere Jokers
4. VC Schuppe Zeuve
5. OJC Cartouche
6. De Hippe Kippe
7. VC Driefmist
8. Boore Brulluft Comitť
9. VC Dreaglink

Bekijk de foto's van de Jeugd- en Grote Dorpszeskamp via de fotopagina.


22-29 augustus 2009, Grote Zomerkamp 2009 in Roermond
Het Grote Zomerkamp zit er al weer op. Wat ging de week weer snel voorbij. Het was echt genieten daar aan de Maasplassen in Roermond. We hebben weer ontzettend veel leuke dingen gedaan, zoals de vaste gezamenlijke onderdelen van het kamp: de dropping, een bosspel, zeskamp, vossenjacht, speurtocht, zwemmen en bonte ring. Maar ook deden we ruige activiteiten met de groep. Te veel om op te noemen.

Tijdens het kamp gingen we op zoek naar de schat van Roermond. Als echte piraten hebben we die dan ook gevonden. Erg spannend allemaal, maar wel leuk.

Tijdens het kamp zijn er ook door diverse leiders foto's gemaakt.
Bekijk ze via de fotopagina.


06-13 augustus 2009, Kamp Marsmannen in Bovec (SloveniŽ)
Donderdagmorgen vertrokken we om 6.00 uur per auto en busje richting SloveniŽ. Om 18.00 uur ís avonds kwamen we aan in Bovec en werden de tenten opgezet. Toen bleek dat er een tentzeil ontbrak, waardoor de leiding genoodzaakt was om bij de Marsmannen in de tent te gaan slapen. (We kennen nu alle tractormerken van Wout!) Daarna lekker gegeten in het restaurant van onze camping Polovnik.

Op vrijdagmorgen hebben we de waterval ďSlap KozjakĒ en de kloof ďTolminska KoritaĒ bezocht. Lars en Wout gingen daar even lekker zwemmen. Brrrrr. Daarna gingen we Canyoning doen. Supervet! De laatste glijbaan langs de rots was 12 meter hoog! Op zaterdag zijn we gaan raften op de rivier de Soca. Daarna lekker stappen in Bovec. De skrippibar was erg gezellig. De politie kwam ís nachts nog even controleren of we allemaal goed sliepen...

Wil je weten hoe dit kamp verder ging en de spectaculaire foto's bekijken van onze Marsmannen, kijk dan op de de pagina van De Marsmannen.


01-08 augustus 2009, Kamp KliÍvere Jokers Winssum (Groningen)
Klik maar niet...;-(ZoÍ, Űs ierste eige kamp zit dír wŤr op. En volges meej vong iederiÍn ut kei schŰn. De Kermis in Uithuizen waas misschien neet wŗt we dír vaan verwach hajje. Ut Fierljeppen makte dat hielemoal good. ís Oaves werd dír duchtig gestoakt in de veurkuerref en kwoame de kaarte en Rummikub op taffel. AlliÍn mooge Hay en Nick R. neet mier mej doon, zeej woare te druk bezig met vals speule.

WadloÍpe waas kaasje vur Rob. ZeŽhund hebbe we neet gezeen, ma Rob makte genog spoare um Lenie ít Hart zeut te halde. Ut ruigste waas toch wal dín doonderdŗg met WaterskiŽn en Bilboarden. Oeteindelik kos iederiÍn op de latte blieve stoan (in ieder geval tot dín ierste bocht). Ma ín aantal ging ok vlot gans roond. Bilboarde waas gewoÍn kei ruig. Vurraal met 6 man tegeliÍk. Mier woar technisch te lastig en pienlik beej de landing. Aal met aal waas ut en kamp um neet snel te vergeate. Bekiek de foto's mar is...
Ok maakte we hiel wat filmkes vaan 't Fierljeppen. Dees zien achter elkaar geplekt, bekiek daat ok mar is...


18 juli 2009, De Snoepertjes naar Speeltuin KinderdrŰme in Panningen
Zaterdag 18 juli was de laatste groepsbijeenkomst van dit seizoen. De Snoepertjes gingen daarom naar speeltuin KinderdrŰme in Panningen. Iedereen heeft zich daar kostelijk geamuseerd en heerlijk gesmikkeld van de frietjes.
Bekijk de foto's hiervan maar eens hier.

De week ervoor hadden ze nog een leuke groepsbijeenkomst met o.a. Zakdoekje Leggen en Help, Ik Zit In De Knoop. De leiders maakten hiervan enkele fotoīs, bekijk die hier.


4 juli 2009, Einde seizoen
Zoals ieder jaar betekent de kermis weer een einde aan een seizoen Jong Nederland. We wensen iedereen een fijne vakantie.
Uiteraard betekent zomervakantie dat er even geen groep wordt gedraaid maar er staan dan wel een aantal kampen op het programma. Voor degene die op kamp gaan, maak er iets leuks van en de rest zien we weer in het nieuwe seizoen.
Het nieuwe seizoen start weer in de week na de Seizoensopeningsdag op 12 september. Alle kinderen van de basisschool mogen dan komen voor een echte Kinder Zeskamp. Op zondag 13 september staat de Grote Dorps Zeskamp op het programma. Het belooft weer een heus spektakel te worden, dus meedoen of komen kijken dan!
Wil je nog meedoen met de Grote Dorps Zeskamp op zondag 13 september? Klik dan hier om je op te geven.


26-27 juni 2009, Filmmarathonbivak De Wilde Bende in America
Ha kells,
Zo dat was ons 't weekendje wel! De vrijdagavond zijn we begonnen aan onze filmmarathon. Afwisselend van horror tot aan komedie kwam iedereen de nacht goed door. De film "Doomsday" viel bij iedereen erg in de smaak of niet jongens???
Marc met z'n witte helm zat er ook heel schattig bij. Toen het half 6 was mochten jullie gaan slapen maar niemand had nog slaap, dus is de leiding maar gaan pitten.
Toen we (de leiding) opstonden (ja jullie waren nog steeds wakker) hebben we lekker ontbeten. Eieren met spek! Bedankt AriŽn. 's Middags zijn we naar Breakout in Swalmen geweest en zijn daar op zoek gegaan naar de botten van Graaf Inca.
Op de heenweg naar Breakout lag iedereen al te slapen in de auto. Het energiepeil van jullie was drastisch hoog na jullie goede nachtrust! En velen vielen ten val in het water op het survivalparcours. In de grotten was het gelukkig heerlijk koel en konden we lekker klauteren. We hopen dat jullie het leuk vonden. Wij in ieder geval wel!! Tot het kamp / nieuwe seizoen!
Voor foto's van dit bivak klik hier.
Groet AriŽn, Koen, Hans en Dion


14 juni 2009, Vrije markt met de KlÓevere Jokers
Dit jaar probeerden de KlÓevere Jokers een zakcentje te verdienen bij de Vrije Markt voor hun kamp.
Maar het weer zat niet echt mee. Toch kunnen we terugkijken op een geslaagde Vrije Markt. Met drie spellen in het teken van Jong Nederland werd er aardig wat afgehangen, gedobbeld en geraden.
Bij het Knuppelhangen wonnen Clint Raedts en Truus Hesp bij de volwassenen. De jeugd bleef zelfs nog wat langer hangen. Hier wonnen Luc en Helle. Bij het Dobbelspel was Jelle Kleuskens het beste en Mart Peeters kwam het dichtste bij met het raden hoeveel meter touw we gebruikt hadden. Het bleek in totaal 159,5 meter te zijn.
Volgend jaar hopen we op beter weer, dan zijn we weer van de partij!


20-21 juni 2009, Provinciaal Toernooi in Panningen
America werd dit jaar vertegenwoordigd door 3 groepen, namelijk De JNR-girls, De Wilde Bende en De Rambo's.
De JNR-girls waren er al weken over bezig dat ze dit jaar echt wel kampioen wilden worden dus dat zou wat beloven. Na een weekend hard strijden in de vorm van een tocht, sport & spel en creatief (bootje maken) bleek de doelstelling toch niet helemaal behaald te zijn. De JNR-girls eindigden als derde en gingen naar huis met een mooie beker. De Wilde Bende en de Rambo's behaalden helaas geen prijs. Maar de lol was er niet minder door geweest.
Voor foto's van het Provinciaal Juniorentoernooi klik hier.
Klik hier en dan zie je ook de foto's die door de organisatie van het Provinciaal Toernooi gemaakt zijn.


22-24 mei 2009, Miss Pink Ladies Bivak van The Pink Ladies in America
The Ladies begonnen met een ontzettend verre fietsreis door America om uiteindelijk de bivakplaats te vinden in de tuin bij Mieke en Dennis. Na het opbouwen nog zelf wat spelletjes gedaan, waarna er gebarbecued werd. En uiteraard konden de overheerlijke marshmallows niet ontbreken. Voor de avond bedachten the Ladies dat het wel leuk was om de Lamaīs na te doen. Dat ging best goed. Toen nog een Quiz met wat we dachten toch vrij gemakkelijke vragen. Maar helaas hadden the Ladies ook daar niet altijd een antwoord op klaar. Tja, want wat zou nu het antwoord kunnen zijn op de vraag: "Wat vieren we met Kerstmis?" Het was tijd om te gaan slapen want zaterdag stond er ook weer heel wat op het programma. Zaterdag begon namelijk met een Vette Haas competitie. Na heel wat Ladies-like opmerkingen werd er uiteindelijk bloedfanatiek gestreden. En hoe ze er daarna dan ook uitzagen (not Ladies-like dus). Na een beetje opfrissen kwam dan Kim met haar zoontje Gijs op bezoek. Dat was een kans om even bij te komen want in de middag stond er ook nog een zeskamp op het programma, met spellen zoals bij ieder honk meer make-up opdoen en limbodansen. The Ladies waren na die verfbeurt dan ook helemaal klaar voor het avondprogramma. Dus na de barbecue was er dan ook de Binbag-verkiezing. Dus wie ziet er met een vuilniszak aan dan toch nog het mooiste uit. Op zondag werd bij de afsluiting van het bivak Bo Vervoort als winnaar van het Pink Ladies bivak uitgeroepen en mag zij zich voor een jaar Miss Pink Ladies noemen.
Voor foto's van dit bivak klik hier.


22-24 mei 2009, Bivak De Rambo's in Maasbree
Na het tent opbouwen op vrijdagavond was het tijd voor een echte Spokentocht. Met heel wat stoerheid en stiekem toch angst in het hart trokken de Rambo's door het bos om hier en daar opgewacht te worden door een paar griezels. Na een nacht doorgriezelen was er s' morgens bij het ontbijt een lekker roerei, want echte Rambo's hebben een goed ontbijt nodig. De hele dag zijn we vervolgens in Klein Zwitserland geweest. 's Avonds hebben we twee keer gebarbecued, want echte Rambo's hebben na een dag hard bezig zijn heel veel trek. In de eerste ronde stonden de hamburgers en frikadellen op het programma en de tweede ronde spareribs (echt vlees waar je je tanden in kunt zetten). Zondag hebben we na het ontbijt opgeruimd en zijn we weer terug naar America gefietst.


22-23 mei 2009, Bivak Snoepertjes bij Blokhut "Os ThoÍs" in America
Het bivak begon met een barbecue. Daarna is er nog wat gehockeyd en waren de Snoepertjes rijp om te gaan slapen. Na ja, slapen, dat heeft uiteraard wel even geduurd. Om half 7 waren de meesten al weer wakkeer, benieuwd wat er die dag nog verder zou gaan gebeuren. Het slapen in een tent was in ieder geval al erg goed bevallen. Bij het ontbijt nog allemaal een lekker eitje gehad wanneer we begonnen aan een tocht door America.  Als afsluiting van het bivak werd de leiding nog getrakteerd op heel wat dans en zangtalent. De een was nog mooier dan de ander. Toen werd het dan toch echt tijd de tenten op te ruimen en gingen we nog een ijsje eten bij de friettent als afsluiting. Het was een geweldig geslaagd en gezellig bivak en zeker weten dat nu heel wat Snoepertjes denken zo zonder pap en mam in een tent slapen is zo leuk, ik wil ook mee op kamp naar Roermond gaan.


08 mei 2009, Gijs is geboren
Na een goede 9 maanden wachten kregen Koen en Kim van der Hulst-Bastiaansen afgelopen vrijdag een zoon genaamd, Gijs.

Koen en Kim zijn beiden leider bij JNA. Koen bij De Wilde Bende en Kim bij The Pink Ladies.
Uiteraard wensen wij Koen en Kim veel liefde, geluk en plezier toe met het ouderschap van hun Gijs.


05 mei 2009, Bivakken
De tijd van bivakken is weer aangebroken. De volgende groepen gaan dan ook in mei op bivak:
22-23 mei De Snoepertjes Blokhut ‘s ThŰes in America
22-24 mei De Rambo's naar Maasbree
22-24 mei The Pink Ladies


18-19 april 2009, Junioren Districtstoernooien
Er vonden dit weekend 2 Junioren Districtstoernooien plaats, namelijk het Junioren Meisjes Toernooi en het Junioren Jongens Toernooi.

Het Junioren Meisjes Toernooi vond plaats in Meterik en had als thema Expeditie Meterikson. Er deden 2 meidengroepen mee vanuit JNA, namelijk de JNR-girls en The Pink Ladies. De JNR-girls werden tweede en verdienden daarmee een nominatie voor het Provinciaal Junioren Toernooi. Voor foto's van het Junioren Meisjes Toernooi klik hier .

Het Junioren Jongens Toernooi vond plaats in Hegelsom en had als thema Juniorlimpix. Er deden 2 jongensgroepen mee vanuit JNA, namelijk De Wilde Bende en De Rambo's. De Wilde Bende was opgedeeld in 2 groepen. Ze werden 1e en 2e en verdienden daarmee een nominatie voor het Provinciaal Juniorentoernooi. De Ramboīs haalden met hun 4e plaats tevens een nominatie voor dit provinciale toernooi. Voor foto's van het Junioren Jongens Toernooi klik hier .

Jong Nederland America wenst de teams veel succes bij het Provinciaal Juniorentoernooi in Panningen. Laat ze daar maar eens een poepie ruiken en laat ze maar eens zien wat wij in onze mars hebben.


6 april 2009, Naamsverandering
Bij het meedoen aan het Seniorentoernooi in Bergen op 4 en 5 april door de Big Boys werd besloten dat het echt tijd werd voor een nieuwe naam voor de groep. Het werd de meer grote jongens naam "De KliÍvere Jokers".


3 april 2009, Bestuurswisseling
In de jaarvergadering heeft er een bestuurswisseling plaatsgevonden. Chantal van den Homberg en Peter Hesp namen afscheid van het bestuur. Mieke Peeters en Thea DaniŽls namen hun plekken over.


3 april 2009, Jubilaris
In de jaarvergadering is Marc Verheijen gehuldigd omdat hij 25 jaar lid is van de club. Marc kreeg als geschenk naast een klok met logo van JNA en foto's, een pan met ingrediŽnten om macaroni te maken en een kookstafschort. Marc staat namelijk bekend om zijn "overheerlijke" macaroni die hij samen met Dave Houben heeft gemaakt op kamp Kessel-Eik in 1997. Marc is in de 25 jaar dat hij lid is van JNA begonnen als jeugdlid bij de groep De Struikrovers /  Lu Ling Jiang Dao (Chinese naam voor struikrovers). Later werd hij als staflid leider bij Zootje Ongeregeld en de Gummie Guppies / De Wazelvotten. Van deze laatste groep is hij nog steeds leider. Marc gaat al jaren mee op kamp en zet zich hierbij in voor zijn eigen groep, als hulpleider bij andere groepen of als lid van de kookstaf. Marc hoopt dat er meerdere leiders de 25 jaar bij JNA mogen vol maken. Kortom Marc is zeer trouw aan zijn clubbie.

         


3 april 2009, Onderhoud Kerkbos
JNA is door IKL (Stichting Instanthouding Kleine Landschappen), mede namens het kerkbestuur, benaderd om het Kerkbos te gaan onderhouden.
De bedoeling is dat groot onderhoud door het IKL zelf wordt gedaan. Dit zal eerst gedaan worden waarna JNA het Kerkbos verder mee zal gaan onderhouden. Vooral te denken aan het snoeien van de laagbegroeiing, het afvoeren van het gesnoeide hout en het versnipperen. Voor het eerst zal onderhoud gepleegd gaan worden in de winter van 2010. Leden en leiders zullen dan een dag aan de slag gaan in het bos waar menig bosspel van JNA zich afspeelt.
Het IKL heeft veel positieve ervaringen in samenwerken met jeugdverenigingen en scholen in het onderhouden van bossen, poelen en natuurprojecten. Zusterverenigingen van JNA in Venray en Kronenberg hebben hier ook reeds ervaring mee.


3 april 2009, Investeringen
Dit jaar zijn er door JNA een aantal investeringen gedaan om nog meer leuke, betere en veiligere activiteiten te kunnen organiseren. Onder andere wordt er een stookplaats aangelegd. Maar ook is er een DVD-speler aangeschaft om eens een keer lekker zonder technische haperingen wel een film te kunnen kijken. Er zijn enkele sport- en creatiefmaterialen aangeschaft.
In de creatief ruimte komen nog rolgordijnen voor de grote ramen waardoor we tijdens activiteiten niet scheel worden van die mooie zon.
Om de veiligheid van alle JNA-leden te verhogen zijn er veiligheidshesjes aangeschaft waardoor ieder lid tijdens een activiteit buiten het terrein veilig de straat op kan.
En als laatste zal de beek voor het clubgebouw overkluist worden.


3 april 2009, Dennis en Mieke gaan trouwen!
Er staat weer een JNA-huwelijk aan te komen, want Dennis van der Coelen en Mieke Peeters gaan in het najaar trouwen. Dat wordt dus weer feest vieren.


3 april 2009, Zomerkamp Roermond 2009
Van 22 t/m 29 augustus 2009 gaan we op kamp in Roermond.
Wil je het laatste nieuws weten over het kamp? Klik dan hier.


15 maart 2009, Aanleg stookplaats
Eind vorig jaar zijn we begonnen met de aanleg van een stookplaats op het veld bij Blokhut ‘s ThoÍs. Door de vorstperiode kon er een hele tijd niet gewerkt worden. Begin maart kon dan eindelijk de fundering gestort worden en vorige week zaterdag is het eerste muurtje van de bankjes gemetseld door Henry en Tom van Erica Tuinen. De gebroeders Hesp waren de hulpjes van die dag.

Er zullen nog enkele zaterdagen aan gewerkt moeten worden, maar dan zal er ook een geweldige stookplaats zijn bij Jong Nederland America. Van de werkzaamheden zijn enkele foto's gemaakt, klik daarvoor hier.
 


15 maart 2009, Zomerkamp Roermond 2009
Van 22 t/m 29 augustus 2009 gaan we op kamp in Roermond, in en bij de blokhut van Waterscouting Beatrix Roermond. Een accommodatie waar wij nog niet eerder een kamp hebben mogen beleven.

Op aanraden van zusterverenigingen hebben we deze plaats uitgezocht. Het is een kampterrein met mogelijkheden die we in het verleden niet hadden. Meestal kamperen we in een bosrijk gebied, nu gaan we voor een waterrijk gebied. Het kampterrein ligt namelijk aan de Maas.

Wil je meer weten over dit kampterrein en al enkele foto's zien, kijk dan op Zomerkamp Roermond 2009.
 


2 maart 2009, Foto's Grote Zomerkamp Arcen
Eindelijk zijn dan nu ook de foto's van het Grote Zomerkamp in Arcen van 12 t/m 20 juli 2008 terug te vinden op de site. Maar beter laat dan nooit.

Er zijn door diverse leiders foto's gemaakt tijdens het kamp. Helaas stonden niet alle camera's wat betreft datum en tijd goed ingesteld waardoor het onmogelijk werd een chronologisch overzicht van foto's te maken. Daarom is er nu voor gekozen om van iedere leider die foto's heeft gemaakt een eigen fotoalbum te maken op internet. Hieronder vind je de verwijzingen naar de verschillende fotoalbums.

Fotoalbum van Inge
Fotoalbum van Thea
Fotoalbum van Marc
Fotoalbum van Patty
Fotoalbum van Marco
Fotoalbum met heel veel leiders er op


1 maart 2009, Nieuwe groepsindeling
De komende week wordt er gestart met een nieuwe groepsindeling bij de jeugdleden tot en met groep 7.
De nieuwe indeling is hier te bekijken.


28 februari 2009, De Wazelvotten een dagje op stap
Al tijden stond er een dagje weg op het programma. Maar op 28 februari was het dan zo ver. De dames en hun leiders gingen een dagje Utrecht onveilig maken. De dag begon met shoppen en kotsen (voor Loes W. die haar kater met een glas jus d'orange te voorschijn wist te toveren). Na heel wat geshop met de okselwarmhoudtasjes en het bijkomen op terrasjes en in cafť's, werd er uitgebreid gegeten in het Rock Cafť Stairway to Heaven. Een ruige tent met veel gitaren, goeie muziek, redelijk goed eten maar wel lange wachttijden. De avond werd vervolgens afgesloten met de Musical Dirty Dancing (oftewel SmŤrig Danse) in het Beatrix Theater in Utrecht. Na heel wat gezwijmel, gevoel van mee willen doen of juist bijna in slaap kunnen vallen gingen we moe maar ook tevreden huiswaarts. Uiteraard niet voordat ieder een Mc Flurry naar binnen hadden gewerkt. Gedurende de rit naar huis werd het steeds stiller op de achterbanken en ontwaakten de dames vlak voor thuiskomst om te constateren dat de terugreis toch wel snel was gegaan. De foto's van ons dagje weg zijn hier te bekijken.


20 februari 2009, Carnavalsavond
De leiders van JNA hadden een Carnavalsavond georganiseerd voor alle kinderen uit America.
Het was een gezellige avond waarop er veel gesprongen, gezongen, gerend, gehost, gesnoept en meegedaan werd.

Onze jeugdprins Cees Ie en zijn jeugdprinses Hellen Ie hebben ook een bezoekje aan de blokhut gebracht. Het was weer een topavond.

De foto's van de Carnavalsavond zijn hier te bekijken.


7 februari 2009, Receptie Cees Ie
De Big Boys bezochten samen met hun leiders de receptie van Cees Ie.
Cees Ie kreeg een uitgebreid spek en chocoladepakket.
Foto's van de receptie zijn hier te bekijken.


25 januari 2009, We hebben een jeugdprins!!
De nieuwe jeugdprins van dit jaar is Cees Ie Derks. Cees is lid van De Big Boys bij Jong Nederland America. Onder leiding van hem samen met de jeugdprinses Hellen Ie weten wij zeker dat het een kei ruige carnaval gaat worden. Wil je weten hoe het uitkomen van Cees ging, dan moet je even kijken naar de foto's op www.turftreiers.nl


31 december 2008, Start werkzaamheden stookplaats
Gisteren zijn de werkzaamheden gestart van het aanleggen van de stookplaats op het terrein van Jong Nederland. Henry en Tom van Erica Tuinen hebben met een kleine graafmachine alvast de basis voor de fundering gegraven. De komende weken zal de stookplaats langzamerhand vorm gegeven worden.

Volg de aanleg van de stookplaats door regelmatig te kijken bij de foto's of bekijk het echte resultaat op het terrein van Jong Nederland.

Hopelijk kunnen we over niet al te lange tijd dan ook echt gebruik gaan maken van een eigen stookplaats in het nieuwe jaar. We wensen iedereen een knallend uiteinde van 2008 en een warm 2009 toe.

Foto's van de aanleg van de stookplaats zijn hier te bekijken.


14 december 2008, Oorlogswinterbivak Wilde Bende
Van 12 t/m 14 december was De Wilde Bende op bivak in de bossen van Swolgen. Het thema van hun bivak was Oorlogswinter. Het was heel erg koud, maar dat kon de pret niet drukken. Er ging geen uurtje voorbij zonder het lekkere warme kampvuur. In het hele weekend zijn dan ook heel wat boomstammen gesneuveld met Hidde als opperhouthakker met 37 boomstronken. Het was zo koud dat het geknoei van Hidde z'n chocomel snel opgelost werd. Het was namelijk binnen 3 minuten ijs.

Omringt door het kampvuur en de broodjes frikadel hebben we zaterdagmiddag onze eigen Wilde Bende Film gemaakt in het 'Kabouter Potloodventerbos'. Na de headshots op Ernie en Pino (met de nodige ketchup) was de film gemonteerd. s' Avonds gingen we naar de bioscoop voor de film Oorlogswinter. En ohhh, wat was het lekker warm in die bioscoop.

Op zondagmorgen hadden de bendeleden het vuurtje al voor de leiders weer aangewakkerd, zodat wij niet in de kou hoefden te staan. Onder het genot van een lekkere warme Beckers Frikadel zijn we langzaam aan het opruimen gegaan. Toen alles opgeruimd was zijn we weer terug naar de blokhut gereden (Bart Tielenīs blote bats vloog bijna het raam uit), waar de ouders al vol smart op hun ijsklontjes aan het wachten waren. Het was een gezellig bivak. Volgend jaar weer?! Maar dan in de zomer, toch... of niet?

Een aantal foto's van dit bivak zijn hier te bekijken.


Klik om de foto beter te bekijken...22 november 2008, Sinterklaas
Sinterklaas is ook bij de jongste groepen op bezoek geweest. Hij kwam speciaal voor De Snoepertjes en De Monkeys. De Snoepertjes hadden van te voren echte pietenmutsen gemaakt en waren een beetje geschminkt als een zwarte piet. De Sint vond het prachtig en voelde zich meteen thuis.

Er zijn heel wat liedjes gezongen en Sinterklaas heeft met heel wat kinderen gepraat over wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd bij Jong Nederland.

Uiteraard zijn er ook weer veel foto's van gemaakt, bekijk ze allemaal hier .


14 november 2008, Kampdatum 2009
Het Grote Zomerkamp van 2009 gaat plaatsvinden van 22-29 augustus in Roermond.
Ook het Grote Zomerkamp van 2010 is gepland, namelijk van 24-31 juli 2010.
We hopen dat de ouders hiermee rekening houden bij het plannen van hun vakantie.


10 november 2008, Sint Maarten, Uitslag lampionnenwedstrijd
Op 10 november werd Sint Maarten herdacht in America. En net als andere jaren hadden vele kinderen uit America prachtige lampionnen gemaakt om daarmee langs de deuren te gaan en om uiteraard mee te doen aan de lampionnenwedstrijd bij de blokhut van Jong Nederland in America. De deskundige jury had het er dan ook erg moeilijk mee om de allermooiste er uit te kiezen, want niet iedereen kan winnen. Op de foto staan de prijswinnaars van dit jaar. Hieronder de uitslag in de drie leeftijdscategorieŽn:

Klik om foto te vergroten...Groep 1 en 2:
1e plaats: Puck Versteegen (lieveheersbeestje)
2e plaats: Stan Beurskens (sterrenlampion)
3e plaats: Anne Schonewille (poezenlampion)

Groep 3, 4 en 5:
1e plaats: Sanne v.d. Sterren (spook)
2e plaats: Jeroen Kessels (koe)
3e plaats: Yin Yun Kleuskens (vis)

Groep 6, 7 en 8:
1e plaats: Wilbert DaniŽls (spookkasteel)
2e plaats: Eefje Theeuwen (vlinder)
3e plaats: Hilde van Herpen (luchtballon)

Allen van harte gefeliciteerd met jullie prijs namens Jong Nederland America.
Kijk voor meer foto's van Sint Maarten hier .
Tot volgend jaar!


20-21 september 2008, Leidersweekend
De leiders van Jong Nederland America zijn een weekend naar Sprimont in de Belgische Ardennen geweest om weer allerlei nieuwe dingen te leren voor Survivalactiviteiten. Uiteraard was dit ook een gezellig uitstapje zoals je kunt zien op de foto's die je hier kunt bekijken.


23 augustus 2008, Seizoensopeningsdag
De scholen zijn weer begonnen, dus wij ook. Het was weer een middag vol Sport & Spel en Creativiteit. De teams streden tegen elkaar bij de spellen Emmerbal en Triovoetbal. In de creatiefruimte maakten alle kinderen een eigen button. De winnaars gingen naar huis met een lekkere snoepzak met een verrassing erin. Maar ook de anderen kregen iets lekkers voor hun geweldige inzet. Dus vond jij deze middag erg leuk, kom dan ook bij Jong Nederland, want dan kun je vaker van die spellen doen. Voor foto's van de Seizoensopeningsdag klik hier .


23 augustus 2008, Vernieuwde website in de lucht
Na ruim 5 jaar werd het weer eens tijd om de site wat te vernieuwen. De start van het nieuwe seizoen is een mooie gelegenheid om ook deze vernieuwde site "de lucht in te gooien".
De basis staat nu en d'r komt nog veel meer bij, is de bedoeling.
Kijk dus geregeld op deze site en bezoek ook eens ons gastenboek.