District Utopia

Jong Nederland America is onderdeel van het district Utopia. Dit district is een regionale samenwerking tussen de verschillende Jong Nederlanden in de omgeving. Voor de verschillende leeftijdscategorieŽn worden er ieder seizoen een aantal activiteiten aangeboden. Ieder jaar wisselend georganiseerd door ťťn van de Jong Nederlanden uit het district. En uiteraard doen de groepen van Jong Nederland America hier regelmatig aan mee.

Activiteiten die in het district georganiseerd worden zijn:

Maxiorendag
Een spellendag voor de jeugdleden van groep 3 t/m 5. Tijdens deze dag worden allerlei kleine spellen met elkaar gedaan. Iedere jaar staat er een ander thema op het programma, de Maxiorendag is dan ook nooit het zelfde. Laat je dus maar verrassen.

Theaterdag
Voor de jongste groepen (Minioren en Maxioren) is er speciaal een jaarlijkse dag die in het teken staat van het theater. Vaak wordt deze dag ingevuld met een optreden van een clown of een goochelaar. Het is in ieder geval altijd leuk.

Juniorentoernooien

Er worden jaarlijks voor het district 2 toernooien georganiseerd. Eentje voor de meiden en eentje voor de jongens en gemengde groepen. Het juniorentoernooi is voor kinderen van groep 6 t/m 8.
De groepen zijn 2 dagen op locatie en laten zien wie van hen het beste de 3 pijlers van Jong Nederland beheerst.

Het buitenleven is uitgewerkt in een speurtocht met allerlei moeilijke opdrachten op posten tijdens de tocht.

Sport & Spel is een soort van minitoernooi waarin 2 ŗ 3 verschillende (sport)spellen gedaan worden.

Creatief is een opdracht waarin ter plekke iets gemaakt moet worden. Vaak is de thuisopdracht ook al iets creatiefs maken.

Het Juniorentoernooi heeft ieder jaar een eigen thema. Rondom dit thema worden de toernooionderdelen georganiseerd. Na 2 dagen toernooi is dan bekend welk team het beste van het district is geworden. De beste teams van het district mogen door naar het Provinciaal Juniorentoernooi.

Seniorentoernooi

Een toernooi voor de jeugdleden vanaf de middelbare school.
In 2 dagen wordt er gestreden voor de titel beste Seniorengroep van het district Utopia.
Het is een gemengd toernooi waarbij meiden-, jongens- en gemengde groepen tegen elkaar strijden.
 

Het district Utopia heeft een eigen website, namelijk www.jnutopia.nl.